لجام گسیختگی نرخ اجاره بها در کشور

ساخت وبلاگ

اگر یک مقایسه ی معمولی و پیش و پا افتاده میان نرخ تورم و نرخ رهن و اجاره انجام دهیم، روشن است که میزان رشد اجاره بها چند برابر نرخ تورم بوده و طی مدت کوتاهی در نرخ اجاره مسکن رشد بیش از 20 درصدی داشته ایم. این مدت کوتاه در واقع زمانی کمتر از یک ماه می باشد.

این در حالی ست که نرخ تورم به صورت میانگین در سه ماهه ی ابتدایی امسال چیزی کمتر از 11 درصد بوده است.

مصطفی بهزاد فر، استاد دانشگاه علم و صنعت و کارشناس شهرسازی در این خصوص این طور اظهار نظر می کند: در حال حاضر میزان خانه هایی که اجاره داده می شود، کمتر از میزان تقاضا برای اجاره مسکن است و این موضوع باعث شده تا بازار مسکن اجاره ای جولانگاه مالکان شود.

وی با اشاره به خانه های خالی در کشور گفت: البته ما نمی توانیم با اتکا به این تعداد مسکن خالی انتظار مهار رشد اجاره بها را داشته باشیم. چرا که این مالکان هدف عرضه موثر در بازار مسکن را ندارند.

مسکن مهر
به گفته ی وی مسکن مهر به عنوان یک راه حل از سوی دولت نهم و دهم پیشنهاد شد و اجرای آن نیز شروع شد. اما این طرح با مدیریت غلط و بی سر و سامانی نه تنها نتوانست مشکلی را حل کند، بلکه خود به یک پدیده ی مشکل ساز و غولی که هر روز گرفتاری تازه ای می آفریند تبدیل شد. البته دولت یازدهم تلاش زیادی برای سر و سامان دادن به پروژه های مسکن مهر صورت داد، تا به این طریق بتواند بخشی از بار سنگین اجاره نشین های کشور را سبک کند، اما رابطه مالی معیوب و مشکلات عدیده ی دیگر نتوانسته هنوز این طرح را به نتیجه برساند.

بهزاد فر سه راهکار را برای خروج از بحران فعلی پیشنهاد کرد: مسکن اجتماعی، اجاره به شرط تملیک و مسکن حداقلی!

این کارشناس شهرسازی گفت: در ایران همیشه نخستین راهکار پیشنهادی ساخت و ساز است. اما در دنیا روال کار این گونه نیست. دولت ها به مردم تسهیلاتی را برای مسکن اجتماعی می دهند، یا نهادهای مالی با قدرت خانه هایی را می سازند و بین 48 ماه تا 30 سال اجاره به شرط تملیک می دهند. یا خانه هایی را دولت می سازد و برای تعدیل بازار اجاره می دهد. اکنون ایران نیز باید این برنامه را در دستور کار خود قرار دهد.
 

تحقیق و توسعه چیست؟...
ما را در سایت تحقیق و توسعه چیست؟ دنبال می کنید

برچسب : لجام,گسیختگی,اجاره,کشور, نویسنده : mdigesangia بازدید : 157 تاريخ : چهارشنبه 25 مرداد 1396 ساعت: 1:54