رفتار تعیین کننده ی رفتار طرف مقابل است

ساخت وبلاگ

برای اینکه در زندگی اجتماعی موفق باشید، میبایست تمامی جوانب را رعایت کنید. زندگی اجتماعی که بخش جدا نشدنی از زندگی فرد است، بخش اعظمی از زندگی او را میسازد. در روابط با افراد مختلف، مراجعه برای استخدام در شرکت، رفتن به یک سوپر مارکت برای خرید، صحبت با یک دوست، گفت و گو با همسر و بسیاری دیگر، نیاز به مهارت های مختلفی دارد. ما در این مطلب به بررسی یکی از این مهارت های لازم خواهیم پرداخت.



از قدیم در میان مردم مرسوم بوده است که " هر آنچه بکاری درو میکنی " و یا اینکه " با مردم همانگونه رفتار کن که میل داری با تو رفتار کنند" . اینها جملاتی هستند که گهگاهی می شنویم و با مفهوم آنها هم کاملا آشنا هستیم. مثلا اگر با دیگران به گستاخی رفتار کنیم، با گستاخی با ما برخورد خواهند کرد. اگر در رفتارمان جانب ادی و نزاکت را بگیریم، با واکنشی مودبانه از سوی دیگران رو به رو خواهیم شد. اگر حقوقشان را رغایت کنیم، معمولا در کارها مراقب ما خواهند بود. اگر با احترام با آنها رفتار کنیم، با احتران با ما رفتار خواهند کرد.

اغلب ما لذت یک برخورد غیر منتظره ی گرم را بارها تجربه کرده ایم چندان که وادار شده ایم رفتار دلپذیرتری از خود نشان دهیم. گاهی اوقات هم با رفتاری پرخاشگرانه رو به رو شده ایم که در نتیجه با تندخویی واکنش نشان داده ایم. به بیانی ساده، عمل یا رفتار یک فرد، عمل یا رفتار فرد یا افراد دیگر را بر می انگیزد.

عکس این نظام نیز صادق است. آیا تا به حال با رفتاری گرم و صمیمی بر فردی که هیچگونه حس همکاری و تشریک مساعی نداشته است تاثیر گذاشته اید طوری که او را وادار به همکاری و رفتاری دوستانه کرده باشید؟ اگر نه، حداقل شاهد چنین ارتباطی در گوشه و کنار جامعه بوده اید. اگر گوش به زنگ و هوشیار باشید، چنین صحنه هایی را همه روزه در رستوران ها، مغازه ها، اداره ها و سایر اماکن عمومی مشاهده خواهید کرد. زیرا مردم به طور طبیعی مایلند همان رفتاری را منعکس کنند که از سوی دیگران دریافت می کنند. این اصل طلایی در روانشناسی " اصل مقابله به مثل روانی" نامیده می شود که پایه و اساس همه ی روابط و مناسبات را با یکدیگر تشکیل می دهد.

مفهوم " اصل مقابله به مثل روانی" این است که " اگر با من مهربان باشی با تو مهربانم، در غیر این صورت هر آنچه را که بستانم ، به نحوی به تو باز میگردانم"

بنا بر این با شناخت این واقعیت که رفتار زاییده ی رفتار است، مسئولیت برخوردهای دلپذیر و ناخوشایندی را که در طول زندگی تجربه کرده اید به عهده بگیرید. با چه لحنی میل دارید با دیگری سخن بگویید؟ با لحنی معمولی و غیر رسمی؟ در این صورت آماده باشید تا با چنین لحنی با شما سخن بگویند. چگونه میل دارید با شما رفتار کنند؟ مودبانه و با نزاکت؟ پس با رفتاری برخواسته از ادب و نزاکت با مردم رفتار کنید. آیا مایلید دیگران رفتاری از سر صدق و خیر خواهی با شما داشته باشند؟ پس با رفتاری صادقانه و خیرخواهانه، رفتار آنها را در قبال خودتان پایه ریزی کنید.

شما میتوانید با اصل متقابل به مثل روانی، ارتباطات خود را با دیگران هدایت کنید و بر نتایج آن تاثیر بگذارید. فراموش نکنید که همه آنچه را کاشته ایم درو میکنیم. بهترین روش و راه کسب احترام، نشان دادن احترام است.

تحقیق و توسعه چیست؟...
ما را در سایت تحقیق و توسعه چیست؟ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mdigesangia بازدید : 189 تاريخ : سه شنبه 6 مهر 1395 ساعت: 1:44